Chat with us, powered by LiveChat

Най-продавани

Нови продукти

Чесънът - натурално решение за борба с косопада!

Дата: 2024-08-16

Косопадът може да е признак на дефицит на микроелементи , витамини и минерали или дисбаланс в тялото. Някои естествени продукти могат да помогнат за възстановяване на оптималното здраве на косата. Чесъна е едно от растенията, което се използва в козметичната индустрия, поради качествата му срещу косопад. Съдържа сяра, мед, селен, алицин, витамин С и минерали, които са много полезни за растежа на здрава и красива коса. Сярата и медта в чесъна подпомагат растежа, сгъстяват косата и съхраняват цвета й.

Чесъна има противовъзпалително, антимикробно, антибактериално инти паразитно свойства. Противовъзпалителните и анти оксидантни свойства на чесъна се поддават на ефективно лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата. Това е състояние, свързано с оплешивяване, типично за мъжете. 

Знаем, че чесънът има благоприятен ефект върху кръвоносната система и това подобрява кръвоснабдяването на скалпа. Знаем също, че микробното действие на чесъна помага за унищожаването на дрождите. Това може да се бори с хроничното възпаление на кожата на скалпа.